top of page

BYÄNG - skräddarsytt för både ägaren och byggaren


Byäng är ängen mitt i byn, lite övergiven men med bästa sydläget. Det är här eftermiddagarna och kvällarna ska tillbringas på de stora balkongerna, de som de tar upp formspråket från de omgivande våningshusen.

Bostadshus i två våningar med linjeformade balkonger och gavlar anpassade enligt området, på ett modernt sätt och med ett koncept så mycket mer än en kompletterande byggnad.

Byäng har en bostadsarkitektur bestående av max elva lägenheter med förråd, hiss och ett loft mot innergården. Uteoftet möjliggör en maximerad användning av byggrätten och förser varje lägenhet med egen ytterdörr. Allt för att få känslan av det egna hemmet för den tilltänkta målgruppen, dvs åldringar som flyttar från sitt egen hus men inte till ett servicehus. Ett steg som inte blir så stort men samtidigt kännas bekvämt och hemvant. Tanken är också att erbjuda bekvämligheter som hemkörning av mat och annan hemservice, som kan samordnas med det lokala servicecentret inte så långt bort.

Tvårummarna på plan ett är mycket mer än sina 55m2. De har en våningshöjd som inkluderar ett loft ovanför bad- och sovrumsdelen. Perfekt för övernattning då barnen och barnbarnen är på besök. Rumshöjden ger rymd och ett fantastiskt ljus via det stora fönsterpartiet som vetter mot balkongterrassen i syd. Då målgruppen är seniorer som sålt sina hus kan tvårummarna slås ihop och bli dubbelt större. Men också separeras om exempelvis familjesituationen ändras och behovet blir ett mindre boende. Då kan de två lägenheter delas varav den ena kan bibehållas och den andra säljas. En smart och medveten investering tack vare en smart och medveten planering!

Lägenheterna på plan två är 74m2 och 80m2, varva den större har en flexibel modul i mitten. Modulen har planerats med flera rumsliga möjligheter och ägarna kan välja enligt det egna behovet - ett spa, ett badrum med bastu eller ett utrymme för klädvård. Övre planets lägenheter har stora terrasser, varav en del av ytan kan glasas in.

Detta projekt har beaktat en stor del av möjligheten att skräddarsy under begränsade förhållanden. Prospektet är fullständigt med givna interiörmaterial och möjlighet till en personlig bottenplan. Men också en planering som beaktat entreprenören och byggprocessen, såsom smidiga husdragningar och färdigt utvald färg- och materialpalett, vars alla delar valts omsorgsfullt för att matchas ihop. Om det finns tre färger av tre kakelmodeller så blir det 27 möjliga kombinationer. Så ingen risk att ägarna inte kan skräddarsy sin egen lägenhet och skapa sig ett personligt hem.

Därav slogan Mer än ett boende! samt Eget & Personligt - rumslösningar åt alla!

Ett koncept som skall underlätta försäljningsarbetet och en innovativ planering som möjliggör en personifiering och en smidigare realisering. Ett prospekt som gynnar både ägarna och byggarna.

Projektet är ett samarbete med byggentreprenör WL Trecon och Acu Electro har erhållit bygglov. Vid intresse ta kontakt med Håkan Libäck på wltrecon.com..

103 visningar

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page