top of page

En liten enkel schampoflaska...


Project Liv är en förening som funnits i bara fem år och halva dess tid har jag varit styrelseledamot. Våra styrelsemöten är alltid meningsfulla och givande för att vi alla är så engagerade och jobbar för en förening med de rätta värderingarna. Nu tar jag paus. Men jag kommer fortsättningsvis att bidra, på alla möjliga sätt. En så enkel sak som att förbli medlem och betala medlemsavgift. För jag vet att hjälpen hamnar rätt och är i rätta händer.

Efter ett styrelsemöte i höstas skrev jag ned några rader sent en oktoberkväll...

”Så sent som i tisdags blev jag tagen av de berättelser de anställda/teamet delar med sig. Från år 2019 hjälper Project Liv också barn till svårt sjuka föräldrar. Här gör de små tingen enorm skillnad för barnen - vardagssaker som restaurangbesök, biobesök eller så litet som en schampoflaska... Och vars mottagare, tonåringen, inte visste vad det var och hur det skulle användas... (ännu idag då jag publicerar detta tänker jag på henne)

Men också sorgen över drömdagar som inte hann förverkligas då livet ville annat.

Det är svårt att hålla tårarna tillbaka då jag hör sånt. Och samtidigt fint att veta att Project Liv finns till för alla dessa barn. Ni som gör det stora jobbet ute på fältet - Nina, Mirella, Susanna och Heidi. Ni är guld värda!

Och utan bidragens hjälp skulle det inte heller finnas den möjligheten. Det stöd ni där ute ger omvandlas till ljusglimtar för de här barnen eller deras familjer. Det stöd ni ger omvandlas till drömdagar, till överraskningspaket, lekhörnor och pysselkit. Allt för att återfå leendet i vardagen. To bring back a lost smile!

Så oerhört tacksam över vad som görs varje dag för de sjuka och med de sjuka. Att du Nina gjorde något konkret av ditt syfte får vi vara tacksamma för. (Och så tuffa resor som du haft.)

All hjälp gör skillnad! Det ser jag. Det vet jag. Det jobbas otroligt medvetet och det har också gett gott resultat för föreningen att på bara på fem år växa till en hjälpande organisation.

Och jag kan inte låta bli att tänka på vad en liten enkel schampoflaska kan göra skillnad för en tonårstjej...

Det inger hopp och livskraft. Då vet ni att hjälpen gör skillnad. Vi fortsätter le, även med dem som inte fixade det."

Tack Project Liv!

193 visningar

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page