top of page

JULBREV 2016


ACH architecture har fått uppleva ett innehållsrikt och fantastiskt år

Det händer på många fronter - hårt och målmedvetet arbete ger resultat.

En arkitektdröm gick i uppfyllelse när "Fiskets hus" tog hem vinsten i Vasa stads idétävling strax innan julen. Detta var i form av ett samarbete med kulturproducenten Johanna Stenback och stjärnkocken Michael Björklund, där ACH architecture stod för det arkitektoniska. Ett helhetskoncept byggt på fiske, mat, innovation, passion och arkitektur, ja då kan det inte bli annat än bra. Vi är i full gång och intresset är stort. Min föregående vinst i arkitekttävling var då jag deltog i Pekka Helins team och vi vann Riksdagshusets tillbyggnad år 1999.

Då hade jag jobbat ett par år på arkitektbyrån Helin&co och i år kan jag konstatera att jag har varit verksam arkitekt i hela 20 år! Under de här åren har jag hunnit med en hel del, ca 200 projekt både mot privata och företag. Allt från ovannämnda till ljusplanering av hiss åt Kone, skräddarsydda frysenheter för segelbåt och design av sittmöbel. Tiden går snabbt när man har roligt. Och tänk varje dag får jag lära mig något nytt! Och så vill jag fortsätta eftersom mitt stora driv är just utveckling.

Mina arkitektegenskaper använder jag i både entreprenörskap och i projekthelheter. Min spets är min bredd – detta fick publiken av utställningen “Kvinnor som förebild” ta del av under våren.

Jag applicerar arkitektyrket i andra verksamhetsformer och det ger gehör. Med mitt arbetssätt att ur en bredare kontext finna den för projektet unika identiteten - tillför jag kreativitet i företagens dna. När teknologi, design och ekonomi är i balans - då skapar vi resultat.

Traditionsenligt så har ACH architecture hjälpt ideellt någon målgrupp istället för julgåvor. I år blev det en regional satsning dvs våra ungdomar i Oxhamns högstadium i form av en arkitektplanering av deras nya bibliotek. Eleverna vistas ofta i klassrum vars miljö de inte kan påverka och på rasterna skall de väntas ladda sina batterier och få ny energi. Det är då det behövs en plats var de kan chilla, prata, umgås, läsa, spela eller bara vara. Tillsammans med Hem och Skola - föreningen Triolen verkställdes planeringen och i samband med svenska dagen kunde biblioteket Råbban öppnas. Min inre förhoppning är att detta multifunktionella utrymme skall kunna hjälpa eller t.o.m. rädda någons skoldag.

Deras framtid är vår!

Mjuka värderingar, etisk business och helhetstänk är det vår framtid också behöver och framför allt idag när det är trångt om utrymme för godheten. Vi kan alla göra något smått eller gott.

Staden Rom byggdes inte upp på en dag och inte heller en arkitektbyrå.

En riktigt trivsam julhelg med era nära och kära och kom ihåg - chilla, umgås, läs eller bara vara.

Tack för fint samarbete!

Fridfull julhelg och kreativt nytt år 2017!

16 visningar

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page