top of page

JULBREV 2017


Julen kom förvånansvärt snabbt i år. Kanske det blir så när årstiderna suddas ut. Så kan det också bli när arbetet och fritidens revir suddas ut, allt blir en enda kompott. Inom idrottsvärlden är balansen mellan vila och prestation nyckeln till framgång. Här är återhämtningen en självklarhet, inom arbetslivet - inte alls. Att vila är det fundamentala har jag igen fått erfara under året.

Samtidigt har det gett nytt liv för mina visioner.

Jag är mycket intresserad av samhällets utveckling och processer. Jag analyserar ofta det som sker omkring mig. Eftersom utveckling är mitt största driv, samarbetar jag gärna med kunskaper inom andra områden och delger min egen kunskap.

I år har jag förverkligat den plattform där detta får växa. Sidobrandet ACH LAB har grundats.

Kärnan är utveckling, kommunikation och identitet. Mitt verktyg är min egen utvecklade arbetsmetod, kontextuellt tänkande som tar i beaktande alla delaktiga aspekter redan i planeringen och/eller beslutfattandet. Processen blir extremt viktig eftersom den är grunden för det som skall produceras. Och allt skall förankras i kontexten, dvs i sitt breda sammanhang. Det är så vi bygger hållbarhet och långsiktighet. Vad kan vi göra med de resurser vi har. Hur kan vi utveckla produkten, fastigheten ja regionen. Och gärna kring bordet på min studio, helst med en bit tilltugg eftersom det är kring matbordet de bästa samtalen föds. Så välkommen med era komplexa utmaningar. Allting är arkitektur. Vill ni höra mera så besök gärna https://www.architec.fi/videos. Som ex min arbetsmetod S.O.S som bygger på ömsesidig yrkesdialog.

ACH architecture understöder detta år igen vår framtid, dvs de regionala ungdomarna. Under året har good will arbetet fortsatt med hem & skolaföreningen Triolen inom Jakobstads högstadium. Ett nytt elevcafé har fötts. Barnens och ungdomens välmående är också samhällets fundament. Barnens bästa gör att jag sitter i Project Livs styrelse, helt enkelt “to bring back a lost smile”!

Det är i nuet vi lever och njut av samtalen kring julbordet med era nära och kära.

Det är dessa stunder vi minns! Och kom ihåg att vila!

En riktigt fridfull jul och ett gott nytt kreativt år 2018!

Tack för ett fint samarbete!

19 visningar

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page